élelmiszerbiztonság

2018.07.10. 10:30

Piacot, őstermelőt, fagyist is ellenőriznek

Mauthner Ilona, illusztráció: Shutterstock

Nyári ellenőrzést rendelt el július 1-jétől Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerbiztonságért felelős államtitkára. Az akció, a már megszokott, hagyományos termékek mellett, számos új szemponttal bővült. Az ellenőrzés-sorozat ezúttal is kiterjed majd az olyan hagyományos területekre, mint a nagy tömegeket megmozgató rendezvények, fesztiválok, vásárok, az ifjúsági- és gyermektáborok étkeztetése vagy épp az utcai vendéglátás. A kiemelt termékek között megtalálhatók a fűszerezett, pácolt húsok, a fagylalt, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök.

Az ellenőrök vizsgálják majd a közutak mellett szezonálisan üzemelő zöldséget és gyümölcsöt árusító helyeket, a nem rendszeresen üzemelő piacokat és az őstermelők termőterületeit. Újdonságként szerepel az akcióban a tűzifa kiskereskedelemhez kapcsolódó szállítójegy kiállításának vizsgálata. Az ellenőrzés július elsejétől augusztus huszadikáig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!