segítségnyújtás

2018.01.14. 12:54

Tállai: több mint háromezer kezdő vállalkozás kap adózási tájékoztatót

Mentorálási program indul a jövő héten a frissen bejegyzett vállalkozások számára. A NAV minden új vállalkozással a megalakulásuktól számított 30 napon belül felveszi a kapcsolatot és akár személyre szabott segítséget is nyújt számukra.

A fél éves mentorprogramban ingyen, regisztrációval vehetnek részt az egyéni vállalkozók, a cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, a bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, az ügyvédi és ügyvivő irodák - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap.

A mentor a NAV nyilvántartásában szereplő információk alapján segíthet többek között a bevallások kitöltésében vagy javításában, a hiánypótlásokban, folyószámlával kapcsolatos kérdésekben vagy akár vámügyekben is – tette hozzá.

Az államtitkár a mentorálás elindítását azzal indokolta, hogy a kezdő gazdasági szereplők gyakran nincsenek tisztában a jogrend elvárásaival. Hangsúlyozta, hogy az állam, a hatóság és az adófizetők is akkor járnak a legjobban, ha az adóhatóság több erőforrást fordíthat a segítségnyújtásra, mint a büntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!