mezőgazdaság

2018.02.08. 15:30

Támogatás igényelhető gyógynövényekre

Mauthner Ilona, illusztráció: Shutterstock

Szűkebb pátriánkban hagyománya volt a gyógynövényeknek. Az akác- és hársvirág, bodza, csipkebogyó és kakukkfű gyűjtése és termesztése ismét divatba jöhet, hiszen ismét lesz, aki felvásárolja ezeket a gyógynövényeket.

Friss hír ugyanis, hogy jelenleg is pályázható az a kertészeti ágazat fejlesztését szolgáló, mintegy hárommilliárd forint keretösszegű felhívás, amely a gyógy- és fűszernövények termesztését hivatott támogatni.

A Miniszterelnökség a kertészeti ágazat versenyképességének, hozzáadott érték termelésének növelése, valamint az ügyfelek fejlesztéseinek kedvezőbb megvalósítása érdekében a kiírás további módosítása mellett döntött. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy az egyéni projektek esetében a duplájára, összesen 100 millió forintra, míg kollektív beruházások esetében 150 millió forintra emelkedett az igényelhető maximális támogatási összeg.

Emellett lehetőség nyílik arra, hogy a pályázók eltérő szakaszokban, több kérelem alapján is jogosultak legyenek támogatás elnyerésére a maximális támogatási intenzitás keretein belül. A pályázók érdekeinek figyelembevételével tovább egyszerűsödtek a telepítési terv benyújtásának szabályozásai, a tulajdonosi hozzájárulás feltételei, valamint a szaporítóanyag beszerzésére vonatkozó elvárások is. A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a módosított pályázati felhívás a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!