Kamatmentesen

2019.04.26. 18:44

Tízezer érdeklődőre számít a babaváró hitel kapcsán a Takarék Csoport

Megközelítőleg tízezer ügyletre és mintegy hatvanmilliárd forint babaváró hitel kihelyezésére számít 2022 végéig a Takarék Csoport. A pénzintézetnél felkészültek a július elsejét követő nagyszámú érdeklődő fogadására.

Forrás: Shutterstock

A közelmúltban elfogadott jogszabály szerint a kölcsönszerződés 2019. július 1-jétől 2022. december

31-éig köthető meg.

A babaváró hitel kamatmentes és szabad felhasználású, továbbá ingatlanfedezet sem szükséges hozzá.

A hitel legfeljebb 10 millió forintig, legfeljebb 20 évre és legfeljebb havi 50 ezer forintos törlesztőrészlettel vehető fel.

A hitelintézetek saját általános belső szabályaik szerint minősíthetik hitelképesnek az igénylőket, ezért a Takarék Csoport elemzői úgy vélik, egy átlagos jövedelemmel rendelkező háztartás várhatóan öt-nyolc millió forint hitelösszegre lesz hitelképes.

A Takarék Csoport várakozásai szerint az ügyfelek az öt év alatt több kisebb összegű személyi kölcsönnel tervezett beruházásokat valósítanak majd meg a babaváró hitelből.

A pénzintézet szakértői úgy vélik továbbá, hogy az egyszeri alkalommal felvehető babaváró hitel akár a kisebb összegű jelzáloghitelek helyettesítő terméke is lehet,

hiszen hasonló futamidőre, kamatmentesen nyújt finanszírozási lehetőséget tízmillió forintig, így főként az alacsonyabb összegű lakásvásárlás vagy -korszerűsítés, -felújítás célú jelzáloghitelek esetén is jelentkezhet a kiszorító hatása.

A Takarék Csoport 2022 végéig megközelítőleg hatvanmilliárd forint babaváró hitel kihelyezésével számol mintegy tízezer ügyfél esetében. A pénzintézet felkészült a hitel július 1-jét követő indulása után várható nagyszámú érdeklődőre. Arra számítanak, hogy az egyetlen alkalommal felvehető babaváró hitelt túlnyomó részben idén igénylik majd a jogosultak.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában