főleg az egyterű autók

2017.10.10. 11:23

Tovább emelkedett a használt autók eladása

Júliustól szeptemberig Magyarországon 180 ezer használt autót adtak el, míg az előző negyedévben 173 ezret, az átlagárak pedig 3,2 százalékkal emelkedtek.

A legnagyobb, 13 százalékos drágulást az egyterű járműveknél mérték, de az alsó-, a közép- és felső-középkategóriás autókért is 9 százalékkal kell többet fizetni. A nagy, valamint a mini- és kisautók 4,5 százalékkal drágultak, a terepjárók árának növekedése viszont nem haladta meg az infláció mértékét – írta a hasznaltauto.hu.

Az adatok szerint első kilenc hónap során a belföldről vásárlók 49 százaléka választotta a legnépszerűbb öt autómárkát: Opelt a használt autót keresők 14 százaléka, Suzukit pedig 10 százaléka vett, de népszerű volt a Volkswagen, a Ford és a Renault is. A külföldről beérkezett kocsik között a Volkswagen aránya 12 százalék, az Opelé 11 százalék, a Fordé pedig 10 százalék volt. A BMW 7 százalékkal, az Audi és a Mercedes 6-6 százalékkal részesedik ebből a kategóriából – írták.

A közlemény idézi a portál értékesítési vezetőjét, aki szerint az év közepétől újra felgyorsult a használtautó-import, ez pedig – mint fogalmazott – közvetlenül és a lecserélt autók eladása miatt is növeli a belföldi használtautó-piac forgalmát. Fodor László hozzátette: az év végéig akár 700 ezer használt autót is eladhatnak Magyarországon, ami csaknem 80 ezerrel több a tavalyinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!