Fuvarozás

2018.05.13. 13:03

Újabb sofőröket képeznek ki állami támogatásból

Újabb ezerkétszáz emberből válhat hivatásos gépkocsivezető azáltal, hogy a magyar kormány további egymilliárd forinttal támogatja ezt a képzést - mondta a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára az M1 csatorna vasárnapi műsorában.

Somogyi Gábor kitért arra, hogy 5-10 éven belül a mostani gépjárművezetők fele nyugdíjba megy. Mint kiemelte: ma már nem az a probléma, hogy nincs elegendő mennyiségű áru, amit szállítani kell, hanem az, hogy nincs elég gépkocsivezető. Pedig – mint mondta – többen hazatértek, akik korábban magasabb fizetésért külföldre mentek. Ma már Magyarországon is 500-700 ezer forintos fizetést kapnak a fuvarozók – tette hozzá a szervezet főtitkára.

Az egyesület javaslata szerint nappali, iskolarendszerű képzéssé kellene átalakítani a hivatásos gépjárművezetői oktatást – ismertette Somogyi Gábor, kifejtve: a gépkocsivezetői szakma összetett feladat, amelyhez többek között technológiai, rakodási ismeretek kellenek, továbbá nyelvismeret és különböző mobilapplikációk ismerete is szükséges.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában