nem teljes egészében

2018.01.23. 10:37

A Wizz Air érdeklődik az Alitalia iránt

Jelentette ki Váradi József, a diszkont légitársaság vezérigazgatója egy interjúban.

„Érdekel bennünket az olasz piac ... az Alitalia esetében pedig ez a rövid és középtávú járatokat jelenti, az interkontinentális járatokat semmiképpen sem” -

fogalmazott az olasz La Repubblicaban hozzátéve, hogy az elkövetkező hetekben el fog látogatni Olaszországba.

A hetvenéves történetében alig néhány évben nyereséges Alitalia csődgondnokság alá került tavaly, miután alkalmazottai elutasították a fizetések és a létszám csökkentésével járó átszervezési programot.

Az olasz légitársaság átvételére eddig a német Lufthansa és a brit easyJet légitársaságok, valamint az amerikai Cerberus kockázati tőkebefektető társaság jelezte érdeklődését.

Egyébként az easyJet kedd reggel azt közölte, hogy a tavalyi negyedik negyedévben konkurensei nehézségeiből és kapacitáscsökkentéséből profitálva növelte utasforgalmát és bevételét.

A második legnagyobb európai diszkont légitársaság a 2017-es negyedik negyedévben, 2017/2018-as pénzügyi éve első negyedévében 1,14 milliárd font-sterling (1,3 milliárd euró) forgalmat bonyolított le, 14,1 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Utasszáma a negyedévben 8,0 százalékkal 18,8 millióra nőtt.

Az easyJet részvénye a gyorsjelentést követően közel hat százalékkal erősödött a tőzsdén.

Az easyJet számára úgy alakult ki kedvező helyzet, hogy konkurensei, a német Air Berlin és az olasz Alitalia csődje, a brit Monarch felszámolása, valamint a Ryanair a pilóták szabadságolása miatt nagy számban kényszerült járatokat törölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!