Legendás szinkronhang

2018.08.15. 06:07

Kautzky Armand szégyellte a hangját

Pedig általa egy bevásárlóközpont hangosbemondóján át is bármikor megszólalhatott magyarul Tom Cruise.

Budapest, 2012. május 22. Kautzky Armand rendezõ a színpadon Pozsgai Zsolt: A szûz és a szörny címû tragikomédiájának próbáján, az Új Színházban. A színdarabot május 26-án mutatják be. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kevesen gondolnák, de Magyarország egyik legismertebb hangja, Tom Cruise-t és Pierce Brosnant is szinkronizáló színész korábban egyáltalán nem szerette a saját hangját, és sok időbe telt, mire megbarátkozott vele – számol be róla a Bors Online. Mint írják, Kautzky Armand még a pályája elején vállalta el, hogy egy bevásárlóközpont hangosbemondóján hallható értesítéseket vele rögzítsenek, ami meghökkentő élmény volt számára.

„Harminc éve a hangommal dolgozom, és lépten-nyomon különböző platformokon szembesülök vele. Először rendkívül furcsa volt.

Az első élményem, amikor egy rádióreklámban szerepeltem főiskolás koromban, aztán egy butikban vásároltam, és meghallottam a saját hangom. Sokkoló volt, tele voltam kritikával és szégyenérzettel.

Aztán eltelt jó pár évtized, és megtanultam feldolgozni azt, hogy milyen a hangom kívülről” – mondta a Borsnak a színész.

Kautzky Armand
Fotó: Médiaklikk

Hozzátette, hogy a leghálátlanabb „alakítása” egyben a legkurtább volt: egyetlen hűvös, tárgyilagos mondat volt, mégis sokszor heves indulatokat váltott ki. Még a színész is dühös lett, ha meghallotta:

„Tíz évig voltam egy telefontársaság hangja: <<A hívott szám átmenetileg nem kapcsolható, próbálja meg később!>> és a többi.

Előfordult, hogy olyan helyzetben „jött szembe” a hangom, hogy rossz hírt kellett mondanom saját magamnak. Dühítő volt, de idővel megszoktam” – nevetett Kautzky.

Borítókép: Kautzky Armand rendező a színpadon Pozsgai Zsolt: A szűz és a szörny című tragikomédiájának próbáján, az Új Színházban.

Forrás: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában