Cselekvő szeretet

2018.12.15. 11:59

Caramel, Vastag Csaba és Liptai Claudia is tesz a jó ügyért

A sztárok együttes erővel gyűjtik össze a szükséges pénzt az első Autista Krízis Ház és Oktatási Központra.

Budapest, 2017. július 25. Molnár Ferenc Caramel interjút ad a Magyar Távirati Irodának egy budapesti fotóstúdióban 2017. július 24-én. Az énekes, dalszerzõ hetedik, stílszerûen 7 címû stúdiólemezét a Budapest Parkban mutatja be július 28-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A legismertebb magyar hírességek fogtak össze az autizmussal élőkért. Vasárnap a fővárosi Szent István bazilika előtt tart egész napos sütivásárt az Út a Mosolyért Alapítvány olyan sztárok közreműködésével, mint Vastag Csaba, Molnár Ferenc Caramel, Liptai Claudia, Pataki Ádám vagy Rúzsa Magdi – számol be róla a Bors Online.

„2017-ben kezdtük „Megérteni. Segíteni. Elfogadni” című kampányunkat az autizmussal élőkért” – nyilatkozta a portálnak az alapítvány elnöke, Szijjártó-Nagy Szilvia. Mint mondta, egész nap finom sütiket árusítanak majd, a befolyt összegből pedig az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot szeretnék létrehozni, amely az autizmussal élőknek nyújtana segítséget krízishelyzetben.

Vastag Csaba saját alapítványán keresztül is támogatja azokat, akik rászorulnak. Az énekes szerint azokon kell segíteni, akik nem tudnak kiállni magukért.
MTI Fotó: Kallos Bea

Azt vettük észre, hogy nincsenek tisztában az emberek az autizmussal, hátrányosan különböztetnek meg embereket, ezért is fontosak az ilyen programok – tette hozzá az elnök. Azt is ismertette, hogy az autisták nem úgy kezelik a fényeket, hangokat, mint egészséges társaik, amit sokan – főleg gyerekeknél – hisztinek tekintenének.

Az aktív segítséget nyújtó sztárok között van Molnár Ferenc Caramel is, aki ezúttal személyes érintettsége okán is szívesen vállalta el a felkérést:

testközelből is ismeri, milyen együtt élni ez­zel az állapottal, ugyanis 21 éves öccse, Barna autista.

„Szívesen állok ilyen kezdeményezések mellé, hi­szem, hogy egy is­mert embernek a jó ügyekért kötelessége harcolni. A jótékonykodás több okból fontos ne­kem, például azért is, mert rossz körülmények között nőttem fel. Sosem szégyelltem a származásomat, és azt, hogy tudom, mi a nélkülözés, vagy mivel jár, ha eltérsz az átlagtól. Nekem a szorgalmam és az istenhitem segített kitörni ebből. Az autizmus szintén szívügyem, mert családilag is érintett vagyok, ismerem a betegséggel járó kihívásokat.

Fontos lenne felhívni a figyelmet arra, hogy az autista emberek is a társadalmunk fontos és megbecsült tagjai, akik ugyanúgy sze­retnek és keresik a szépet, mint mi”

– mondta a Borsnak az énekes.

Borítókép: Molnár Ferenc Caramel 2017. július 24-én.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában