végső nyugalom

2019.03.20. 17:20

Eltemették Koós Jánost

A legendás táncdalénekest nagy tömeg kísérte utolsó útjára.

Budapest, 2019. március 20. Koós János táncdalénekes, elõadómûvész, humorista, színész temetése a Farkasréti temetõben 2019. március 20-án. Koós János 81 éves korában, 2019. március 2-án hunyt el. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Nagy tömeg gyűlt össze szerdán a budapesti Farkasréti temető Makovecz Terme előtt, hogy utolsó útjára kísérje a felejthetetlen nevettetőt és énekest, Koós Jánost. A művész 81 éves korában, rövid betegséget követően hunyt el március elején.

A Bors beszámolója szerint az énekes búcsúztatására összegyűltek egy-egy szál virággal a kezükben érkeztek, majd Szerednyey Béla színművész olvasta fel Verebes István Koós Jánosnak írt búcsúlevelét:

„Ha valaki felett sok szomorú arc összegyűljön, az egyértelműen nem Janié kell, hogy legyen. Janit talán a szülei, vagy Saci (az özvegye) láthatta lehangoltnak, de más nem, talán még a gyermekei, Réka és Gergő sem soha.

Ha valakinek igazi sajátja volt a töretlen életkedv, a valójából keletkező őszinte vidámság, a létezés megszállott szeretete, az ő volt. Mindenki Koós Janija.

Így hát ismeretében okafogyott, hogy a gyász teljes erejével erőt vegyen rajtunk, mert az neki nem nagyon tetszene. Koós Jani boldogságra termett, hogy boldogságot térítsen a dalaival, a humorával, felszabadult barátkozásával, mindennapi, mindenpercnyi jelenlétével.

Szerednyey Béla
MTI/Szigetváry Zsolt

(...) Elgondolva, hogy már soha többé nem találkozom vele, az jut eszembe, hogy nagyon illetlen volt a végzet, amikor vele kikezdett. És arra is gondolok, hogy hiába kezdett ki vele, mert a földi létének erős és derűs nyomatéka itt van velünk, bennünk. És róla szólva, rá emlékezve ez nem más, mint a mosoly, ami megakasztja a könnyeinket.”

 

A beszédet követően a gyászolók a végső nyughelyére kí­sérték az énekest, a tömegben ott volt többek között Juszt László, Fásy Ádám, a Zámbó testvérek, Zalatnay Cini, Csongrádi Kata és még nagyon sokan mások, jellemzően civilek. Koós János koporsóját a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában