interjú

2019.09.06. 12:25

Reunion bulit tol az Anti Fitness Club

Molnár Tomi, a Jetlag frontembere mesélt a zenekarról és korábbi csapata, az Anti Fitness Club szeptemberi reunion bulijáról is.

Szaniszló Hajnalka

Molnár Tomi a kétezres években csúcsra járatta a tinizenekar kategóriáját Magyarországon, aztán pihenőre küldte az Anti Fitness Clubot és megalapította a Jetlag-et, amelyet Czoller Bencével azóta is nagyon komolyan épít és hozza a jobbnál jobb rádiós slágereket és fesztiválhimnuszokat. Idén ősszel pedig egy nosztalgikus Anti Fitness Club reunionra is sor kerül.

Szeptember 21-én az általad alapított Anti Fitness Club dupla reunion bulit tart. Foglald össze pár mondatban, hogy mit jelent ez számodra és árulj el kérlek valami olyasmit, amit még senkinek.

Idén 10 éves az AFC „LéleKzet” lemeze, és bár a zenekar már 4 éve nem aktív, úgy éreztük egy 10 éves lemezévfordulónál kisebb dolgokat is meg szoktunk ünnepelni, akkor épp ezt miért ne. Amikor közzétettük az eseményt, néhány nap alatt elfogyott az összes jegy, szóval úgy döntöttünk, csinálunk egy ráadás bulit is szeptember 21-én. Erre a koncertre e pillanatban kb. még 100 db jegy maradt. Nagyon jól esett, hogy ekkora az érdeklődés, hiszen az életem felét, a zenész karrierem nagy részét ebben a zenekarban töltöttem el. Amit még talán nem árultam el, az pedig az, hogy

bár a régi dalainkat játsszuk, egy teljesen új hangzásvilágot álmodtunk meg.

Volt egy álomhangszer, ami az AFC aktív évei alatt még nem, most viszont a birtokomba került, így egy kicsit futurisztikusabb gitárzenével és az elmaradhatatlan AFC slágerekkel készülünk az estére.

Az esemény részletei megtalálhatók az A38 honlapján.

10 éves a LéleKzet című Anti Fitness Club lemez és ez adja az egyik apropóját a hajós bulinak is. Mi jut eszedbe először, a korong kapcsán?

Gyermekkori sebeket szaggat. Jó érzéssel gondolok vissza erre az időszakra, ráadásul ez volt az első AFC album, aminek minden dalát én írtam és minden hangszerre én hagszereltem. A szólással mai fejjel már nyilván nem vagyok kibékülve, de akkoriban ez egy előremutató albumnak számított a hazai rockszíntéren.

 

Akkoriban óriási sztárok voltatok, hatalmas rajongótáborral, a szokásos őrülettel, ami az ilyen zenekarokat körülveszi, te pedig még 18 sem voltál. Milyen életed volt akkor, „miben voltál”?

Durva volt. Fel sem fogtuk szerintem, hogy mibe vagyunk. Tényleg egyik pillanatról a másikra ismert meg egy egész ország, és mindenkinek volt véleménye arról, amit csinálunk. Nyilván célunk volt, hogy ne lehessen elmenni mellettünk lehunyt szemmel, de álmodni sem mertünk arról, hogy valaha ekkora publicitást nyer a zenénk. Nyertünk Fonogram, Viva Comet, BRAVO OTTO díjakat, amik kézzelfoghatóvá tették a zenekar sikerét, mégis a közönség visszajelzése és a koncerteken áradó energia volt az, amit a legnagyobb elismerésként könyveltünk el.

Persze megvolt ennek az árnyoldala is, ahol érdekemberek, hangos irigyek, drog és alkoholfüggőség várt, amit őszintén visszagondolva csoda, hogy túléltem.

Minden tagot másfelé sodort az élet, te például megalapítottad a Jetlag-et és azóta is nagyon sikeresen építed. Tudatos volt, hogy nagyon más legyen, mint az AFC vagy ez jött belőled, így változtál, formálódtál?

Mindkettő. Újat kerestem az alkotásban, mint amit anno az AFC megalapításakor éreztem. Járatlan utakat, kísérletező, előremutató megoldásokat, amik ismét izgalmassá teszik a dalszerzést.

Mindemellett erősen az elektronikus műfajok kezdtek el vonzani, így ez egy ösztönösen tudatos lépés volt.

Tudatosan építed nemcsak a zenekart, hanem az imidzsedet is, s az életmódodban is nagy változások történtek a közelmúltban. Egymást generálják ezek a folyamatok?

Biztosan valamivel tudatosabban élek, mióta szakítottam az addikcióimmal. Valószínűleg azért is ittam, mert a folyamatos kényszereimtől akartam mentessé válni. Mióta tiszta vagyok egészen más témák foglalkoztatnak, más hangulatban más oldaláról közelítem meg a dalszerzést, ami a márciusban megjelenő 2. nagylemezünkön már jócskán érzékelhető lesz, de az „Emlékbe” című dalunk (amihez tavaly Kínában egy telefonnal forgattunk videoklipet) is erről árulkodik. A dal távolról nézve egy szakítós szerelmes szám, kicsit közelebbről vizsgálva viszont egyértelmű, hogy az elmúlt 10 évben összeszedett függőségeimtől búcsúzok benne.

Számos sikeres feat és rádiós top sláger van már a Jetlag mögött, mire lehet számítani tőletek az ősz folyamán?

Folyamatosan jövünk ki új dalokkal, melyek közt lesznek különleges közreműködések is. Október 31-én a már-már szokásosnak mondható Halloween koncertünket tartjuk, ezúttal az budapesti Akváriumban, ami amúgy az idei év utolsó fővárosi JETLAG bulija, de lesz még egy miniturnénk is a BSW társaságában ez év végéig. Jövőre, mint mondtam, hozzuk az új nagylemezt, úgyhogy fogtok hallani rólunk.

Borítókép: az Anti Fitness Club Facebook-oldala

Fotók: Kiss Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában