Egészség

2019.10.11. 13:04

Gyomorpanaszokkal küzdött Pokorny Lia

Egy új gyógymód megoldotta a színésznő minden problémáját.

Budapest, 2013. március 8. Pokorny Lia színésznõ a Hét boszorka címû zenés est fõpróbáján a Centrál Színház nagyszínpadán 2013. március 8-án. A darabot március 8-án este mutatják be Puskás Tamás rendezésében. MTI fotó: Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Pokorny Lia nem volt teljesen egészséges az előző évben, orvosi kezelésre is szorult. Majd kipróbált egy alternatív gyógymódot, ami varázsütésre megoldotta a gondját. A túlhajszolt életvitel következtében azonban ismét rosszabbul van, amin sürgősen változtatni szeretne a színésznő – írja a Hot! sztármagazin nyomán a Vasárnap Reggel legutóbbi száma.

Tavaly komoly egészségi gondjai akadtak Liának, de most már jól érzi magát a bőrében.

A megoldást végül az hozta el számára, hogy két hétre „kihúzta magát a naptárból”, és befeküdt egy ájurvédikus klinikára, ahonnan feltöltődve és egészségesen távozott. Ezt követően életmódot váltott: lemondott a húsról, jobban odafigyelt arra, hogy mit és mikor eszik, a jóga és a meditáció is a mindennapjai részévé vált. Ennek köszönhetően nyolc kilótól szabadult meg, amit azonban nem egyszerű megtartania. Az elmúlt fél évben olyan nagyszerű feladatok találták meg, amikre – érthetően – nem tudott és nem is akart nemet mondani. Így viszont felborult a jól bevált rendszer. Az RTL Klub legújabb sorozatát, a Jófiúkat például hosszú hónapokig forgatták.

– Sokáig meg tudtam oldani, hogy reggel korán felkelek, megfőzök, majd dobozolok. Egész napra el voltam látva, így nem fordulhatott elő, hogy valami olyat veszek a büfében, ami bekavar a diétámba

– kezdte a színésznő.

– A Jófiúk forgatása mellett azonban képtelenség volt minden napot a konyhában indítani. Néha hajnaltól késő estig forgattunk, így azt ettem, amihez könnyen hozzájutottam. De mindenért kompenzált, hogy maga a munka remek hangulatban telt, csodálatos kollégákkal dolgoztam együtt, ami persze töltött is – tette hozzá.

Amióta befejeződött a forgatás Lia igyekszik ismét nagyobb hangsúlyt fektetni az egészséges táplálkozásra és a a mozgásra, pláne, hogy hamarosan indul a színházi szezon.

– Látom, érzem magamon, hogy nem úgy szuperál a testem, mint amikor odafigyeltem rá – vallotta be a színésznő. – Épp ezért még a színházi évad előtt elmegyek a tengerhez pihenni, ahol, remélem, minden visszazökken a régi kerékvágásba.

Tempós sofőr

A színésznő szabálykövető embernek tartja magát, de őszintén bevallja: olykor-olykor előfordult, hogy átlépte a sebességhatárt.

– Tempósan vezetek, kaszáltak is már el az autópályán – árulta el Lia. – Legutóbb észre sem vettem, hogy egy motoros rendőr követ. Láttam, hogy jön mögöttem, lehúzódtam, hogy elengedjem, majd lejött utánam, és villogott. Félreálltam, lehúztam az ablakot, mire megkérdezte: „Művésznő, tudja hánnyal tetszett menni a százas táblánál?” Esküszöm, nem tudtam, de mint kiderült, jóval többel a megengedettnél, így nem úsztam meg a büntetést.

Borítókép: Pokorny Lia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában