vesztegetés a vád

2020.12.08. 05:25

Pénzéhes volt! Börtönbe kerülhet egy budapesti nőgyógyász

Végrehajtandó börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványozott a másodfokú ügyészség egy korrupt nőgyógyász ügyében.

Forrás: Shutterstock

Egy 74 éves férfi szülész-nőgyógyász szakorvosként dolgozott egy budapesti egészségügyi intézményben. Az társadalombiztosításban finanszírozott ellátás keretében nyújtott szülész-nőgyógyászati beavatkozásokért 2014 és 2017 között

öt, kezelése alatt álló nőtől a tarifájára, illetve a műtős személyzet kiskasszájára hivatkozva 100-150 ezer forint közötti összegeket kért a betegektől. Az is előfordult, hogy az összeget amit kapott, kevesellte.

A Fővárosi Főügyészség tavaly szeptemberében emelt vádat a szülész-nőgyógyászként praktizáló, idős szakorvos ellen. A Fővárosi Törvényszék szeptember 23-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a szakorvost

bűnösnek mondta ki ötrendbeli üzletszerűen elkövetett vesztegetésben,

amelyért őt halmazati büntetésül másfél év, végrehajtásában 4 évi próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint egymilliós pénzbüntetésre ítélte. A törvényszék az elkövetőt nem mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól – olvasható az ügyészi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában