szívszorító

2021.10.29. 09:41

Kegyetlen sors: meghalt a fia, most 7 éves kislánya is ugyanazzal a gyilkos kórral küzd

Tamara még csak 7 éves, máris hatalmas harcot kell megvívnia.

Hét hónapig kezelték leukémiával annak az anyának a fiát, aki 2008. december 26-án örökre búcsút kellett vennie elsőszülött gyermekétől.

„Hosszú gyászévek után, orvosaim biztatására, támogatására sikeres lombikprogramban vettem részt, melynek során egészséges kislánynak adtam életet” – mesélte az anya a Remény Alapítványnak. „Szépen fejlődött, okos, érdeklődő gyermek volt, Helen Doron nyelviskolába járt. Egy hétvégére Szegedre utaztunk, akkor figyeltem fel a hirtelen ok nélkül elszaporodó kék foltokra, melyek nem ütéstől származtak. Felhívtam az onkológusomat, hogy ugye ez nem leukémia?”

Az anya ekkor bement a kis Tamarával a klinikára, ahol a vérvétel után már nem engedték el őket. A következő vizsgálatok kimutatták: a 7 éves kislány acut lymphoid leukémiában szenved – írja a Ripost.

„Egy világ omlott össze bennem! Az nem lehet, hogy újra megismétlődjön. Hetek teltek el, mire felocsúdtam, hogy mi is történik velünk. Egy újabb harc. Ezt a borzalmat senkinek sem kívánom!” – mondta az anya.

A gyermek kemoterápiás kezeléseket kapott, jelenleg 3-4 hetente kontrollra járnak Szegedre. Tamara sajnos asztmás is, gyakran befullad, nem bírja a nyirkos, párás, ködös időt, nyáron pedig a pollenek nehezítik tovább az életét. Több gyógyszert is szednie kell, és laktóz intoleranciája miatt az étkezésre is oda kell figyelniük.

„A koronavírus nagyon megnehezíti az életünket, már több, mint 2 éve, hogy sehova nem tudunk eljutni a klinikán kívül. Félünk, rettegünk, hogy a vírus nehogy elérjen minket is, mert mindketten veszélyeztetettek vagyunk” – magyarázta az édesanya, majd így folytatta: „Tamara magántanulóként kiváló eredménnyel végezte el az első osztályt. Közösségbe nem mehet. Gyesen vagyok vele továbbra is. A kontroll vizsgálatok helyszíne Szeged, a lakóhelyünktől 110 km-re van. Jogosítvány, és autó hiányában bizony hatalmas terhet jelent, mert tömegközlekedésen nem mehetünk és a kialakult helyzetben csak taxival tudjuk megoldani, ami alkalmanként 15-20 ezer forint!”

Segítségre van szükségük

Eddig az asszony édesanyja segített nekik, ám 69 évesen a vírus miatt már nem dolgozik, így nem tudja őket anyagilag támogatni.

„Az utazások Szegedre megterhelik az anyagi helyzetünket, különösképpen, hogy én folyamatosan a kislányom mellett vagyok és ápolom őt, így dolgozni nem tudok” – tette hozzá az édesanya, aki születése óta egyedül neveli gyermekét, és a GYES-ből, illetve családi pótlékból él. Nehéz anyagi helyzete miatt a beteg kislánya érdekében segítséget kér.

Sajnos én is daganattal küzdök és folyamatosan kontroll vizsgálatokra járok. Bármilyen segítséget nagyon nagy köszönettel fogadunk, ami megkönnyítheti jelenlegi nehéz helyzetünket!”

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában