Bulvár-celeb

2022.12.06. 05:30

Ez a különbség az influenza, a Covid és a megfázás között

Szakember tisztázta a kérdést.

Forrás: Shutterstock

Fotó: HBRH

Dr. Céline Gounder epidemiológus felsorolta azokat a jellemzőket, amik alkalmasak  az influenza, a Covid és a megfázás megkülönböztetésére. Azt azonban hangsúlyozta, hogy a legfontosabb mindháromnál a megelőzés.

A megfázás torokfájással, orrfolyással, köhögéssel, tüsszögéssel, fejfájással, rossz közérzettel, testszerte jelentkező fájdalommal jár.

Az influenza tünetei: láz vagy hidegrázás, lázas érzés, köhögés, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, izom- és testfájdalom, fejfájás, fáradtság. Néhány ember hányást és hasmenést tapasztalhat, de ez gyakrabban fordul elő gyermekeknél, mint felnőtteknél.

Covidnál számíthatunk lázra vagy hidegrázásra, köhögésre, légzési nehézségre vagy légszomjra, új íz- vagy szaglásvesztésre, fáradtságra, izom- és testfájdalomra, fejfájásra, torokfájásra, orrdugulásra, orrfolyásra, hányingerre, hányásra, hasmenésre.

Mindhárom betegségnél vannak olyan lépések, amelyekkel megelőzhetjük a fertőzést. Ilyen, ha jó minőségű maszkot viselünk, amikor nyilvános helyen tartózkodunk. Fontos a rendszeres kézmosás, az idős és krónikus betegséggel küzdők számára pedig ajánlott a az influenza és a Covid–19 ellen kifejlesztett vakcinák beadatása – írja a Bors.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában