Bulvár-celeb

2023.02.08. 04:01

Hmmm! Kiderült, mely magyar süteményekért bolondulnak legjobban a külföldiek

A világ 100 legjobb édességéből 5 magyar.

A híres dobostorta, mindig a legjobbak közé kerül.

Forrás: Shutterstock

Fotó: AlenaKogotkova

Biztos sokan tették fel a kérdést, hogy vajon melyik lehet a legfinomabb édesség, amire mi, magyarok a legtöbben azt válaszolnánk, hogy a nagymamáé. A TasteAtlas azért ennél jóval tovább ment, és elkészítette a világ 100 legjobb süteményének listáját. Lássuk, melyek kerültek a top 5-be és mely magyar finomságok kerültek fel a listára – írja a Bors.

Az első három helyre egy orosz, egy lengyel és egy brazil sütemény került: 

az első helyet az orosz medovik szerezte meg, ami egy igazi mézes, ünnepi édesség és a 19. század elején I. Sándor palotájának konyhájában született meg. A lengyel sernik került a képzeletbeli dobogó második fokára, ami egy nagyon finom túros süti. Harmadik helyre egy dél-amerikai desszert futott be, a pave, ami a brazilok legnépszerűbb süteménye, ami egy gyümölcsökkel rétegzett finomság.

Honey,Cake,Served,On,White,Dish,On,Purple,Background
Ez a győztes medovik: hasonlít a magyar mézes krémesre
Fotó: frantsev / Forrás: Shutterstock

A magyar édességek sem maradtak le a listáról. Talán nem lesz meglepő, de 

a legjobb helyezést a krémes érte el, 35. lett, ezt követi az 51. helyen az Eszterházy-torta, majd nem sokkal tőlük lemaradva 56. a somlói galuska, 64. a dobostorta, és kicsivel lemaradva a 66. helyet pedig a zserbó szerezte meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában