Bulvár-celeb

2023.05.25. 06:19

Fontos figyelmeztetés: ezt minden strandolónak tudnia kell

A tragédiák elkerülésében kiemelt szerepet játszik a fürdőzők tájékoztatása, ezért a vízirendészet a következő napokra nézve is fokozott óvatosságra int.

MW

Fotó: police.hu

Hiába a jó idő, a 20 Celsius-fok, illetve esetenként akár 25 fok feletti hőmérséklet, a Balaton vize jelenleg még 16 fok körüli, és a következő napokban sem várható jelentős emelkedés. 

A hideg víz nagymértékben megterheli, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet az emberi szervezetre. Aki ennek ellenére mégis fürdőzésre adja a fejét, az lehetőség szerint kerülje a hirtelen vízbe merülést, és csak a part közeli, biztonságos vízmélységű területeken tartózkodjon!

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában