egyik tragédia a másik után

2020.11.27. 14:01

Kóbor János Balázs Fecó haláláról: A mi generációnkra már nagyon csapkod a villám

Balázs Fecót gyászolja a magyar zenésztársadalom. Ugyan alig néhány órával ezelőtt derült ki, hogy a népszerű énekes távozott, mégis futótűzként terjedt el az országban a szomorú hír. Fecó művésztársa a szíve mélyén már régóta sejtette, hogy egyszer ez a nap is eljön.

Forrás: Bors

Kóbor János közeli barátként tekintett Balázs Fecóra, így különösen megrázta a zenésztárs elvesztése.

– Sajnos az ő esetéről Somló Tomi jut eszembe

– kezdte a Bors megkeresésére.

– Amikor ő halt meg, akkor is előre lehetett tudni, hogy baj lesz, de – ahogy mondani szokás –, amikor ez bekövetkezik, az ember mégsem akarja elhinni. Most a menedzserünk, Trunkos Andris hívott fel, akkor alig tudtam megszólalni. Fecó egyébként Debreczeni Ferivel, vagyis Cikivel egy csapatban, a korai Neotonban játszott, mielőtt Ciki átkerült hozzánk, az Omegába.

Fotó: Bors

Szó volt róla, hogy Fecó is jön az Omegába Presser Gábor kiválása után, de aztán kiderült, hogy Benkő Laci egymagában is vállalja a billentyűs szerepet – emlékezett vissza az énekes, akit lesújt a tudat, hogy alig egy hét alatt több nagyságot is elveszített a nemzet, illetve a művésztársadalom. Benkő László után Mihály Tamás és Böröndi Tamás is elhunyt.

Ha az ember körbenéz, látja, mi történik. Ha belegondolunk, ez az a generáció, amely körül már nagyon csapkod a villám.

Statisztikailag mindannyian közel vagyunk a 70-hez, vagy már túl is léptük a számot. Persze vannak 90 éves emberek is, tehát nem szabad arra gondolnunk, hogy biztosan mi leszünk a következők, mert nem tesz jót a belső egyensúlynak. Mégis el kell fogadnunk, hogy sajnos előbb-utóbb el kell mennünk – fogalmazott Kóbor, aki utoljára néhány hete találkozott az énekessel, közvetlenül azelőtt, hogy Fecó bekerült a kórházba.

– Elég sűrűn beszélgettünk telefonon vagy személyesen.

Tudtam, hogy komoly szívproblémája miatt a koronavírus rá különösen veszélyes, de valahogy ez nem került szóba.

Az élet nagy kérdései azonban mindig – fejezte be az Omega frontembere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában