Pénzügyek felsőfokon

2018.06.15. 11:47

Kihirdették az MNB egyetemi ötlepályázatának eredményét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) idei egyetemi ötletpályázatán legtöbben a pénzügyileg sérülékeny csoportok elérésére, a minősített fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátor népszerűsítésére dolgoztak ki javaslatot, de születtek szakmailag jól alátámasztott pályaművek a kamatkockázat kezelésre is - hangzott el a pénteki eredményhirdetésen, Budapesten.

A Pénzügyek felsőfokon – Légy kreatív! című egyetemi ötletpályázat célja, hogy a fiatal generációt bevonja a fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztésébe. A jegybank az immár másodszor meghirdetett pályázat legjobb javaslatait beépíti a pénzügyi kultúra és tudatosság erősítését célzó fejlesztései közé is.

A szakmai bíráló bizottság a helyszíni döntőkön az egyes egyetemek 5 legjobb pályaműve közül választotta ki, és részesítette pénzjutalomban egyetemenként az első három helyezettet.

A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Vései Viktor, a Budapesti Gazdasági Egyetemről Dzsida Gergely, Huber Péter és Lengyel Sára Ágnes alkotta trió bizonyult a legjobbnak.

A Miskolci Egyetem diákjai közül Szobota Péter, a kecskeméti Neumann János Egyetem részéről Csányi Dániel, Pöszmet Vivien és Zámbó József javaslata nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

A Szegedi Tudományegyetemen Köteles Dávid, Kuruczleki Éva és Rácz Tamás csapata, a győri Széchenyi István Egyetemen pedig Lerner Dorottya és Kasza Krisztián párosa győzedelmeskedett.

A kiemelt hallgatói érdeklődésre és a színvonalas pályaművekre tekintettel az MNB jövőre is folytatni kívánja – akár további felsőoktatási intézmények részvételével is – sikeres fogyasztóvédelmi kezdeményezését – közölte a Magyar Nemzeti Bank.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában