Fiatalok munkahelyi tapasztalata

2018.08.01. 09:00

Gyakornokfoglalkoztatási pályázatot hirdettek vállalkozásoknak

Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban címmel írták ki a közvetlen munkahelyteremtés elősegítését támogató pályázati felhívást közel egymilliárd forint értékben, egyéni vállalkozók, mikro-, kis- és középvállalkozások részére.

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a támogatási kérelmeket augusztus 31-étől október 1-ig lehet beadni a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében, a Közép-magyarországi régióban tervezett projektek megvalósítására.

A gyakornoki program bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok, illetve megváltozott munkaképességű gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül,

emellett lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki mentor tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is – hangsúlyozta az államtitkár.

A pályázat keretében minimum 2,3, maximum 10 millió forintos támogatás igénylésére van lehetőség

a rendelkezésre álló 900 millió forintból.

Rákossy Balázs hangsúlyozta: a fejlesztésekkel a kormány célja a fiatalok munkaerőpiaci integrációja, képzettségük, szakmai gyakorlati ismereteik, munkatapasztalatuk, ezáltal munkaerőpiaci kilátásaik és foglalkoztatásuk növelése.

A „Gyakornoki program a Közép-magyarországi régióban” című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2018. augusztus 31-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a www.palyazat.gov.hu oldalon.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pexels

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában