Ország-világ

2020.11.11. 08:30

A benzinkutak üzletei is bezárnak este hétkor – ezt kell tudni a szigorított nyitvatartásokról

A kijárási tilalom miatt az üzletek nyitvatartása is változik szerdától. Este hétkor az ügyeletes gyógyszertárak és benzinkutak kivételével minden bezár.

20020323 Budapest Bolti vásárlás Koronavírus-járvány idején. Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI)

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Mától minden üzletnek és szolgáltatónak legkésőbb 19 órakor be kell zárnia, mindössze az ügyeletes gyógyszertárak és ügyeletes benzinkutak tarthatnak majd nyitva éjszaka is. A plázák valószínűleg este fél nyolckor zárják kapuikat.

A legtöbb nagy áruházlánc már közzétette az új nyitvatartását:

Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.

A Lidlnél szintén hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb boltjuk este 6-kor már zár.

A SPAR üzletei is este 7-kor zárnak. Típustól függően azonban reggel 6-tól, 7-től vagy 8-tól vannak nyitva. A cég honlapján lehet tájékozódni.

A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többi 6-kor nyit és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap többnyire fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.

Az OBI barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.

Az IKEA három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-től este 7-ig lesz nyitva. Az éttermeit és a játszóházait azonban bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni.

A benzinkutak üzletei, büféi, kávézói 19 órakor bezárnak, az ügyeletes töltőállomásokon csak tankolni lehet majd. Ezek címéről a társaságok honlapjain érdemes tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában