Ország-világ

2021.06.29. 12:09

Útjára indult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs akcióterve

A gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs első, összesen 13 javaslati pontból álló akcióterve már a kormány asztalán van, és a javaslatok döntő többségét már el is fogadta kabinet. Az elfogadott javaslati pontok a következő napokban jelennek meg rendeletek és jogszabályok formájában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a német TK Elevator új regionális szolgáltató központjának bejelentésén kedden.

Budapest, 2021. június 29. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a német TK Elevator új regionális szolgáltató központjának bejelentésén a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2021. június 29-én. A cég új budapesti szolgáltató központjában alapvetõen pénzügyi és HR területen fognak munkát végezni az új munkatársak a vállalatcsoport európai és afrikai tevékenységeihez kapcsolódóan. Annak érdekében, hogy a vállalat új munkatársai megfelelõképpen el tudják látni a munkájukat, a TK Elevator egy 900 millió forintos képzési programot indít, amihez a kormány 400 millió forintos támogatást biztosít, mivel ezzel 220 új munkahely jön létre. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotós: Szigetváry Zsolt

Közölte, az elmúlt másfél év tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarország a járványkezelés helyes útját választotta, mivel sikerült letörni a harmadik hullámot és a korlátozások feloldásával az emberek fokozatosan vissza tudnak térni a normális életükhöz.

– Hozzávetőlegesen másfél-két hónappal járunk Európa előtt a gazdaság újranyitása tekintetében, amely előny nagyjából 600 milliárd forintnyi nyereséget jelentett a magyar gazdaság szempontjából. Gyakorlatilag ekkora veszteséget sikerült elkerülni a gyors újranyitással – hangsúlyozta a külügyminiszter.

Hozzátette, a 2021-es évre az OECD is javította a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését. Szijjártó Péter szerint ez azonban még nem elégséges az ország számára: „4,6 százalékos növekedést jeleznek előre, de ez nem elég. Szeretném leszögezni, hogy ez nem elég, legalább 5,5 százalékos GDP növekedést szeretnénk elérni az esztendő végére és ehhez nap mint nap meg kell küzdeni, nap mint nap meg kell nyerni a beruházásokért folytatott versenyeket”.

A TK Elevator új regionális szolgáltató központjának kapcsán a külügyminiszter hangsúlyozta, hogy ma ismét egy német beruházást jelentenek be, amely ezúttal 220 új munkahelyet eredményez a fővárosban.

– A TK Elevator új budapesti szolgáltató központjában

alapvetően pénzügyi és HR területen fognak munkát végezni az új munkatársak

a vállalatcsoport európai és afrikai tevékenységeihez kapcsolódóan – mondta el Szijjártó Péter.

Hozzátette: annak érdekében, hogy a vállalat új munkatársai megfelelőképpen el tudják látni a munkájukat, a TK Elevator egy 900 millió forintos képzési programot indít, amihez a kormány 400 millió forintos támogatást biztosít, mivel ezzel 220 új munkahely jön létre.

A külügyminiszter kiemelte, hogy Magyarországon kívül még sokan szerették volna elnyerni ezt a beruházást,

hiszen a szolgáltató központi általában olyan ágazat, amelyek a gazdaságok dimenzióváltásához nagymértékben hozzá tudnak járulni. Magyarországon immár 130 szolgáltatóközpont működik, amelyek 64 ezer magyar fiatalnak adnak munkát, mintegy 81 százalékuk felsőfokú végzettségű, az átlag életkoruk pedig 32 év.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a német TK Elevator új regionális szolgáltató központjának bejelentésén a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!