segít a bank

2021.09.07. 16:37

Ötvenmillió forintot kapott a K&H-tól a mentőszolgálat

Több mint négyszáz innovatív életmentő eszközzel bővülhet az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat a bank jóvoltából.

Véget ért a másfél hónapos adományozási kampány, amellyel a K&H a mobilfizetés használatát ösztönözte. Augusztus végéig minden okoseszközös fizetés után tíz forint adomány jutott a mentőszolgálatnak. Így az ügyfelek segítségével 26 millió forint gyűlt össze, amelyet a K&H Egészséges Társadalomért Alapítvány 50 millió forintra egészített ki – tudatta a pénzintézet az MTI-vel kedden.

Egy 2019-es kutatás szerint 5,3 millióan, a felnőtt internetező lakosság 89 százaléka, a teljes felnőtt lakosság kétharmada használ okostelefont. Az érintésmentes fizetés fontos szerepet játszhat a járvány terjedésének megelőzésében is – írta a közleményben Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

„Az OMSZ számára nyújtott 50 millió forintos támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy az egész országra kiterjedő mentőkocsihálózat felszereltsége több mint 400 innovatív életmentő eszközzel bővüljön” – tudatta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában