ellenőrzés

2021.10.08. 15:01

Nem vész kárba a több mint ötezer liter, lefoglalt alkohol

Az ismeretlen eredetű alkohol szennyíziszappal történő elegyítését követően, rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamat során biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 5025 liter alkoholt semmisítettek meg a közelmúltban; a korábban lefoglalt ismeretlen eredetű italokból a folyamat végén biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul – közölte a hatóság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a pénzügyőrök az elmúlt időszak ellenőrzésein mintegy hétszáz esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki termékeket kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű – hívták fel a figyelmet.

Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd idővel elrendelik megsemmisítésüket – tették hozzá.

Kifejtették, az idén január és augusztus között lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött: harminc pénzügyőr a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötte össze, majd hatósági zárral látták el azokat.

„A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. telephelyén az 5025 liter alkohol szennyíziszappal történő elegyítését követően, rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamat során biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul” – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában