Kárfelmérés

2022.01.21. 11:58

Átlagosan 50 ezer forintos károkat okoz a szélvihar

A viharos napok után a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentést adtak le a lakóingatlan-tulajdonosok.

Átlagosan 50 ezer forintos kárt okozott a január közepén Magyarországon végigvonuló szélvihar, amelynek során a heves szél ablakokat tört be és tetőket rongált meg. A leginkább érintett területek Győr-Moson-Sopron, Pest és Komárom-Esztergom megye – közölte a károsultaknak hasznos tanácsokat adó K&H nyomán a Magyar Nemzet.

A K&H tanácsai szerint az egyik legfontosabb feladat, hogy a szélvihar miatt keletkezett károkat pontosan dokumentálni kell. A dokumentációt a legtöbb biztosítónál már online ügyfélszolgálaton keresztül is éjjel-nappal el lehet juttatni a kártérítés érdekében.

Előfordul, hogy nagy kárral és veszélyekkel járó balesetet okoz a szélvihar (Fotó: Magyar Nemzet / Rosta Tibor)

Már nem csak a nyári viharszezonban okoz komolyabb gondokat az időjárás Magyarországon. Január 3. hétvégéjén például különösen erős szélvihar söpört végig az országon. A viharos napok után a szokásosnál 20 százalékkal több kárbejelentést adtak le a lakóingatlan-tulajdonosok, elsősorban a heves szél miatt betört ablakok és a megrongálódott tetők miatt.

A társaság jelezte, hogy a károk összesítése még folyamatban van, de az előzetes adatok szerint átlagosan 50 ezer forint kártérítést kaphatnak az érintettek. Ez megfelel az eső nélküli viharokhoz köthető, átlagos biztosítói kifizetéseknek.

Ha lecsap a vihar A pontos dokumentáció minden időjáráshoz köthető káreseménynél lényeges a gyors ügyintézés érdekében. Ezt segíti az online kárbejelentő platform, amely nonstop elérhető hétvégén is. A gyors bejelentés után a biztosító szakemberei rövid idő alatt elvégzik a kárfelmérést, és szinte azonnal megtörténik a jóváhagyott összeg kifizetése annak érdekében, hogy a lakásbiztosítással rendelkező ügyfelek mielőbb helyrehozhassák a károkat.

Borítókép: MTI / Donka Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában