Kilencedik alkalommal

2022.06.17. 12:01

Az utasok szerint ismét Kelet-Európa legjobbja a Budapest Airport

A fővárosi légi kikötő az elmúlt három évben összesen több mint hetvenmilliárd forintot fordított kapacitásbővítésre és fejlesztésekre.

Immár egymást követő kilencedik alkalommal a Budapest Airport nyerte el a „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet a 2022-es World Airport Awards díjátadón – közölte pénteken a Budapest Airport.

A World Airport Awards a légiközlekedési iparág legrangosabb elismerése, amelyet az utasok szavazatai alapján ítélnek oda a legnagyobb éves, globális repülőtéri ügyfél-elégedettségi felmérés alapján - írja a Magyar Nemzet.

Ez a leghitelesebb visszacsatolás a légiiparban, hiszen több mint 550 repülőtéren történnek a felmérések, melyek a repülőterek vezetőségétől és egyéb repülőtéri befolyástól teljesen függetlenek 

– idézik, részletezve az elismerés hátterét. 

A díjat eredményező kérdőíveket több mint száz nemzetiségű repülőtéri utas tölti ki a nyolc hónapos felmérési időszak alatt. Ennek során értékelik az utazási élményt, illetve a különböző repülőtéri szolgáltatásokat az érkezéstől az utasfelvételen keresztül a vásárláson és a biztonságon át a kapuknál történő indulásig.

– Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az egymást követő kilencedik évben is elnyertük a régió legjobb repülőtere címet. Számunkra ez nem csupán egy díj, hanem annak a kemény munkának az elismerése, amit a Budapest Airport és a repülőtéri közösség nap mint nap végez az utasok kiváló minőségű kiszolgálása érdekében – fogalmazott az elismerés kapcsán Chris Disdale, a Budapest Airport vezérigazgatója, aki szerint 

mindez az elmúlt három év szintlépésének az eredménye, mivel a fővárosi repülőtéren a minőség és az utasélmény fejlesztése került a fókuszba.

Edward Plaisted, a Skytrax vezérigazgatója kitért rá, hogy az elmúlt két év rendkívül nehéz volt a repülőterek számára világszerte, mivel meg kellett birkózniuk a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett számos korlátozással és az utazási kereslet súlyos visszaesésével. Ennek a kihívásnak a Budapest Airport kiválóan megfelelt és megfelel most is, amikor a légi közlekedés gyors ütemben tér vissza a megszokott szintre.

A Budapest Airport az elmúlt három évben összesen több mint hetvenmilliárd forintot fordított a vállalat kapacitásbővítésére, infrastrukturális és fenntarthatósági fejlesztésekre, illetve egyéb, az utasélményt növelő háttérfejlesztésekre és digitalizációra. 

A fejlesztések az idei év első felében is folytatódtak, és a repülőtér-üzemeltető a korábban elkezdett nagyszabású fejlesztéssorozatot sem hagyja abba. Eszerint az 1. terminál újranyitásának előkészületei már zajlanak, amelynek megnyitását 2024-re tervezték, ez jelenleg felülvizsgálat alatt áll – jelezte a Budapest Airport. Ezzel párhuzamosan a 3. terminál építése is már a tervezési fázisban van; az új létesítmény nyitása legkorábban 2028-ra várható.

Borítókép: Járatinformációs tábla a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér A terminálján 2020. március 10-én. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában