Debreceni akkumulátorgyár

2022.10.03. 10:00

Megszületett a megállapodás Magyarország történetének legnagyobb beruházásáról

Ez a hatalmas beruházás hozzásegít minket ahhoz, hogy az európai recesszió dacára se kelljen feladni alapvető gazdaság- és társadalompolitikai céljainkat, mint amilyen a teljes foglalkoztatottság – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

Fotó: BORSOS MATYAS

A külügyminiszter közösségi oldalán számolt be a beruházásról: „A CATL a világpiac vezető vállalata az elektromos akkumulátorok gyártása terén. Több mint két évnyi kőkemény tárgyalássorozat végén született meg a megállapodás debreceni beruházásukról. Ez a beruházás Magyarország történetének legnagyobb beruházása, sőt az elmúlt tíz év öt legnagyobb európai beruházása közé tartozik. A kontinensen soha ekkora elektromos akkumulátorgyár nem volt. 

Ez a hatalmas beruházás hozzásegít minket ahhoz, hogy az európai recesszió dacára se kelljen feladni alapvető gazdaság- és társadalompolitikai céljainkat, mint amilyen a teljes foglalkoztatottság. Minél több a beruházás, annál nagyobb az esély arra, hogy lokális kivétel legyünk a kontinentális recesszióban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában