Összefüggések

2023.02.05. 12:42

Szijjártó Péter a nagyvállalatok beruházásainak logikájáról beszélt

Ha nagyvállalat jön Magyarországra, az a kis- és közepes vállalkozásoknak jó, és ez erősíti a magyar középosztályt – fejtette ki a közösségi oldalán posztolt videóban a külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: Szijjártó Péter/ Facebook

Fotó: Borsos Mátyás

Azért hozunk beruházásokat Magyarországra, hogy az embereknek legyen munkája, legyen kiszámítható munkája, legyen tisztességes bért kínáló munkája, és meg tudjanak élni hosszú távon. Plusz, azért hozunk nagy beruházásokat Magyarországra, hogy azok a magyar kis- és közepes vállalkozások, akik a törzsét adják a magyar gazdaságnak, a magyar középosztálynak, azoknak legyenek megrendeléseik és meg tudjanak élni. Mert amikor – nagyon szoktam szeretni – ,amikor felkent gazdaságpolitikusok az ellenzék oldaláról azt mondják, hogy azt a támogatást, amit odaadunk egy nagyvállalatnak, hogy hozzon létre néhány ezer munkahelyet, azt adjuk oda a kis- és közepes vállalkozásoknak. Szuper, odaadjuk, és akkor utána mi lesz? Kinek fognak gyártani? Kinek fognak termelni? Kinek fognak beszállítani? Hát a kis- és közepes vállalkozásoknak az az érdeke, hogy minél közelebb fizikailag Magyarországon belül legyenek ott nagyvállalatok, akik megrendelik az ő szolgáltatásaikat, termékeiket hosszú távon

– mondta a tárcavezető a Facebook-oldalán megtekinthető videóban. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában