Gazdaságpolitika

2023.06.01. 06:14

Költségvetés: a családokra és az idősekre egyaránt figyel a kormány

A Magyar Nemzet cikke ismerteti, hogy már az Országgyűlés előtt van a 2024-es költségvetés, amelynek tervezése során a kormány kiemelt figyelmet fordított a családokra és az idősekre is.

MW

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: 4 PM production

A személyi jövedelemadó-mentességet élvezők köre januártól a harmincéves koruk előtt gyermeket vállaló anyákkal bővült. Továbbá a gyermeknevelés megbecsülésére épülő kedvezményrendszer részeként ez évtől a tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermekek után emelt összegű családi kedvezmény vehető igénybe.

A családok támogatásának fontos része az otthonteremtési program, melynek keretében jövőre is jelentős állami támogatás segíti a gyermekes, valamint a gyermeket vállaló családokat saját otthonuk megteremtésében és annak felújításában.

Ha a gazdasági növekedés várható mértéke jövőre meghaladja a 3,5 százalékot és az államháztartás egyenlegcélja teljesül, a nyugdíjasokat novemberben a havi járandóságuk mellett nyugdíjprémium illeti meg. 

Az állam a nők családban betöltött szerepének elismerésére 2024-ben is biztosítja a negyven év jogosultsági idővel rendelkezőknek a korhatár előtti öregségi nyugdíj igénybevételének lehetőségét. 

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában