beruházás

2021.05.11. 13:02

Agrárminisztérium: érdemes élni a fejlesztési pályázatok lehetőségével

Mindkét esetben két célterületet definiáltak, általánosságban az élelmiszeripar és külön a borászatok számára.

Tótkomlós, 2011. június 3. Négynapos kislibák egy Tótkomlós határában lévõ libanevelõ telepen. A libamáj hazai- és külpiaci pozícióinak erõsítése érdekében szövetséget hoznak létre az ágazat szereplõi; Orosháza városa pedig hungarikummá kívánja nyilváníttatni a libamájat. MTI Fotó: Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

A hazai élelmiszeripar a következő években példátlan mértékű forráshoz jut, amelynek köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra. A pályázatok lehetőségével pedig érdemes élni – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Tolna megyében.

Erdős Norbert a Bikácsi Agrár Kft. húsüzemben, a Bát-Grill Kft. Baromfifeldolgozóban, valamint az Eszterbauer Borászatban tett látogatásán kifejtette, hogy az Agrárminisztérium folyamatosan együttműködik a pályázatok tervezése során az élelmiszeripari érdekképviseletekkel és a szakmai szervezetekkel, felhasználva a korábbi támogatási időszakok tapasztalatait.

Az idei összesen 250 milliárd forintos élelmiszerblokkból a kis értékű 50 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési, valamint a komplex 200 milliárd forint keretösszegű beruházási felhívás várhatóan nyáron jelenik meg.

Mindkét esetben két célterületet definiáltak, általánosságban az élelmiszeripar és külön a borászatok számára – hangsúlyozta az államtitkár.

Borítókép: illusztráció/ Négynapos kislibák egy Tótkomlós határában lévő libanevelő telepen. A libamáj hazai- és külpiaci pozícióinak erősítése érdekében szövetséget hoznak létre az ágazat szereplői; Orosháza városa pedig hungarikummá kívánja nyilváníttatni a libamájat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában