sertéspestis

2018.05.15. 05:39

Az ázsiai exportra termelő cégeket érinti érzékenyen az embargó

Jelenleg az export 20-22 százalékát érinti, ez az összes termelés 6-8 százaléka, tehát nemzetgazdasági szinten számszakilag nem jelent nagy gondot.

Azokat a cégeket ugyanakkor, ahol magas az árbevételen belül a távol-keleti, főként japán export, érzékenyen érintheti az embargó – mondta a Magyar Hírlapnak Tresó István, a K&H Agrárfejlesztési Főosztályának vezetője.

Tresó szerint az igazi erőpróba akkor következik be, ha a vírus nyugat felé terjed, és eléri a nagy sertéshús-exportáló országokat, Németországot, Hollandiát, Dániát. Az ő távol-keleti piacról történő kitiltásuk egyenes következménye lehet, hogy felhalmozódó készleteikkel elöntik az európai piacokat, hat-tíz hónapra erősen lenyomva a hús árát.

A szakértő szerint a megoldás egyértelműen a fejlesztés, azok a beruházások, amelyek jelentősen javítják a hatékonyságot, és magas szinten biztosítják az állategészségügyi feltételeket

- írja keddi számában a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában