megdöbbentő számok

2018.10.18. 08:56

Egy év alatt duplájára emelkedett a bankkártyacsalások száma

Januártól márciusig csaknem 15 ezer esetet regisztráltak közel 408 millió forint értékben.

Több mint kétszeresére emelkedett a bankkártyás visszaélések száma az első negyedévben az egy évvel korábbi 7200-hoz képest, januártól márciusig csaknem 15 ezer esetet regisztráltak a kibocsátói oldalon a Világgazdaság csütörtöki száma szerint.

A lap a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi adataira hivatkozva arról ír, hogy az okozott kár értéke szintén sokat, 82 százalékkal emelkedett 2017 első három hónapjához képest és megközelítette a 408 millió forintot.

A visszaélések továbbra is leginkább a kártya fizikai jelenlétét nem igénylő tranzakciókhoz kapcsolódnak, az esetek 84 százaléka ilyen, míg az okozott kár csaknem 86 százaléka köthető ehhez a forgalomhoz.

Számottevően emelkedett az elveszett, ellopott kártyákkal okozott kár volumene is, a január és március közötti 19 milliós összeg 58,5 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, a mintegy 1300 káreset pedig 70 százalékos emelkedést tükröz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában