közlemény

2021.10.31. 19:28

Schanda Tamás: november 1-től még lehet pályázni elektromos biciklik vásárlására

A támogatás maximális mértéke ebben a körben is a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Budapest, 2021. május 6. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Megfizethetõ árú elektromos gépjármû és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autójának átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án. Az ITM hamarosan újabb pályázatot hirdet az elektromos gépjármûvek vásárlásának támogatására a magánszemélyek és a cégek számára is. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

November elsejétől, hétfőtől indul az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat 12., egyben záró fordulója – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az ITM által vasárnap az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Schanda Tamás emlékeztetett: a kormány az elmúlt csaknem egy évben több mint 5700 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához mintegy 615 millió forinttal járult hozzá.

Az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat utolsó szakasza november 1-jén, reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke ebben a körben is a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Az ITM közleménye szerint Schanda Tamás kiemelte, hogy a kormány által elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv egyik fontos célja a közlekedés zöldítése. Ennek érdekében az ITM tavaly novemberben elindította az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatot, hogy alternatívát nyújtson a gépjárműhasználattal szemben és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze az embereket a hétköznapokban is.

„Ebben a hónapban elérkeztünk a pályázat záró szakaszához, éppen ezért minden érdeklődőt arra biztatok, hogy éljen a lehetőséggel, hiszen ezáltal kedvezményesen kerülhet a birtokába egy környezetbarát közlekedési eszköz” – idézték az államtitkár szavait.

A pályázati dokumentumokat november 5-én éjfélig lehet benyújtani. A kiírás és bővebb információk az IFKA honlapján érhetők el – olvasható az ITM közleményében.

Borítókép: Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára beszédet mond a Megfizethető árú elektromos gépjármű és segédmotoros kerékpár (robogó) beszerzésének támogatása pályázat ezredik e-autójának átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón a Budapest Motors Kft. III. kerületi telephelyén 2021. május 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában