Időjárás

2022.09.30. 15:30

Visszatér némi napsütés szombaton

Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Az északi, illetve nyugati megyékben maradhatnak tartósan borult területek. Késő délutántól, estétől délnyugat felől újabb felhő- és kiterjedt csapadékrendszer érkezik, amely szombaton miközben gyengül, szétesik, egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, és átmenetileg – az északnyugati, északi tájak kivételével – kisüt a nap. Délután legfőképpen az ország délkeleti felében alakulhat ki záporeső, (akár heves) zivatar. Eközben a nap második felében északnyugat felől hidegfront vastagabb felhőzete húzódik fölénk, és késő délutántól megnövekszik a csapadékhajlam is. 

A nyugati, délnyugati, majd szombat estétől az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős, néhol akár viharos széllökések. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 15 és 26 fok között alakul, délkelet felé haladva számíthatunk a magasabb értékekre.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!