Időjárás

2018.01.23. 05:45

Hószállingózás és napsütés váltja egymást kedden

A hőmérséklet napközben 0 és +6 fok között alakul.

Hajnalban erősen felhős vagy borult volt az ég. Napközben északkelet felől csökken a felhőzet, főként a Dunától keletre számíthatunk több-kevesebb napsütésre. Elszórtan lehet hószállingózás, kisebb havazás, délnyugaton eső, a reggeli órákig ónos eső is kialakulhat. Napközben a csapadék kiterjedése, intenzitása lényegesen gyengül, délutánra már a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Dél-Dunántúlon megélénkül, olykor megerősödik az északi szél. A hőmérséklet kora délután 0 és +6 fok között várható, délnyugaton lesz a legenyhébb. Késő estére -7 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Este az ország nyugati és északi részén több, másutt kevesebb felhő várható. Szerda hajnalra néhol párássá válik a levegő, és foltokban köd képződhet. A ködös tájakon szitálás várható. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős tájakon -10 fokig is lehűlhet a levegő.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!