Bulvár-celeb

2021.08.28. 07:00

Nyomoz a rendőrség: emberre is veszélyes idegméregtől pusztultak el a madarak

Emberre is veszélyes az a vegyi anyag, amelyet a Tura térségében talált madártetemek közelében lévő húsdarabok vizsgálatakor az előzetes szakértői vizsgálat kimutatott. A rendőrség azt kéri, hogy a környéken senki ne nyúljon ismeretlen eredetű húsdarabhoz.

Forrás: police.hu

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon azt írta: az említett területeken augusztus 9-én és az azt követő napokban találtak madártetemeket, azóta elvégezték a közelben talált húsdarabok előzetes szakértői vizsgálatát.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ igazságügyi toxikológiai szakértője megállapította, hogy a húsdarabok az emberi szervezetre is veszélyes anyagot tartalmaznak.

Olyan, idegméregnek tekinthető összetevőt, amely különösen a madarakra jelent végzetes veszélyt, de az emberre nézve is mérgezőnek minősül.

A főkapitányság azt kéri, hogy aki a környéken ismeretlen eredetű húsdarabot talál, ne nyúljon hozzá, ne vigye haza, ne fogyassza el, ne etesse meg a jószágaival, hanem értesítse a rendőrséget, mert veszélyes lehet.

Az érintett területen vadászok, természetvédelmi őrök, rendőrök közösen járőröznek.

Az ügyben természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt nyomoz a Gödöllői Rendőrkapitányság. Továbbra is várják azok jelentkezését, akik érdemi információval segíthetik a felderítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!