Krimi

2021.09.23. 08:52

Borzalmas baleset az M1-esen: szalagkorlátnak préselte a kamion a vétlen autóst

A vétlen autó vezetője és utasa is megsérült.

Forrás: Bors

Az M1-es autópályán, Győr térségében, Hegyeshalom felől Budapest irányába közlekedett a külső forgalmi sávban egy kamion vezetője 2021. szeptember 22-én 10 óra 13 perckor. Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtte azonos irányban és forgalmi sávban közlekedő, majd forgalmi okok miatt fékezve lassító járműszerelvény mögött, és azért, hogy az ütközést elkerülje, a kamionját balra kormányozta.

Manővere ellenére jobb elejével nekiütközött az előtte lévő járműszerelvénynek, majd továbbhaladva a belső forgalmi sávban szabályosan közlekedő Ford típusú személyautónak is nekihajtott. Az ütközés ereje a Fordot a bal oldali szalagkorláthoz préselte. A baleset során a vétlen autó vezetője és utasa is megsérült, őket a mentők kórházba vitték – írja a Bors.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a fenti balesetek elkerülése miatt az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

• A KRESZ meghatározza, hogy egy járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – annak hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni. A megfelelő követési távolság betartása tehát azt a cél szolgálja, hogy az előttünk haladó jármű vészfékezése esetén se következzen be ütközés.

• A követési távolság függ a járművek sebességétől, az útviszonyoktól és a vezető reakcióidejétől.

Nem feledkezhetünk el arról, hogy vezetés közben figyelmünk megoszlik, illetve pihentségünk mértéke is befolyásolja reakcióidőnket.

• Fontos tudni, hogy az egyes járműveknek nemcsak a gyorsulása, de a fékútja között is nagy eltérések vannak.

• Végül pedig a jármű műszaki állapota is befolyásolja, hogy milyen gyorsan tudunk megállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!