Bulvár-celeb

2021.10.21. 12:46

Ez után a büntetőfékezés után kapott börtönt a luxusautó sofőrje

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés miatt börtönbüntetést szabott ki arra a 33 éves nőre, aki az M5-ösön többször büntetőfékezett a Mercedes terepjárójával.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nő 2020. november 11-én, a reggeli órákban az M5-ös autópálya lajosmizsei felhajtóján haladt. Úgy gondolta, hogy az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő többször is rávillantott a távolsági fényszóróval. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a terhelt pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a nő hirtelen jobbra kormányozta az kocsit és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett.

A másik sofőr csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni az ütközést.

 

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a vádlott ismét indokolatlanul fékezett.

A teherautós áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett. A sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

A teherautósnak köszönhetően a járművek nem ütköztek, és személyi sérülés sem történt.

A 33 éves nő azt mondta a Kecskeméti Járásbíróságon, hogy ideges lett, amikor a transzporter vezetője nem adott neki elsőbbséget

- írja a baon.hu.

Ügyvédje, dr. Siklér Ernő azzal védte a vádlottat, hogy a pénzbüntetés anyagilag rosszul érintené a kisgyermekét egyedül nevelő anyát, aki nehezebben talál munkát, ha nem vezethet. Kiemelte azt is, hogy védence többszázezer kilométert vezetett baleset nélkül, és nem okozott „potenciális veszélyhelyzetet”.

Végül dr. Demeter Gábor az ügyészség indítványával egyezően egy év börtönt szabott ki (ez a középmértéknél jóval enyhébb), végrehajtását két évre felfüggesztve és H. Ibolyát másfél évre tiltotta el a vezetéstől. A bíró hangsúlyozta: szükséges és indokolt volt a korábbinál súlyosabb büntetés, többek között bűncselekmény tárgyi súlya miatt, és mert olyan többszörös közlekedési szabályszegésről van szó, amely a közvélemény szemében kiemelt figyelemmel bír. A vezetéstől való hosszabb eltiltást is indokoltnak találta a bíró, de pénzbüntetést nem szabott ki, mert az országos bírói gyakorlat szerint azt általában vagyon elleni bűncselekményeknél alkalmazzák.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!