Bulvár-celeb

2021.11.03. 05:52

Rendőri túlkapás: a fogdán vertek félholtra egy férfit

A kocsmában, az előállítóban és a fogdán is megverték a rendőrök a vádirat szerint azt a férfit, aki még júniusban szenvedett életveszélyes sérüléseket elfogása után Zuglóban.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A három rendőr, ahol érte, ütötte-rúgta a férfit. Négy kollégájuk tudott a verésről, de nem akadályozták meg, így ő ellenük is vádat emelt az ügyészség.

A sértett, az intézkedés miatt, sorozat bordatörést és a felső testén zúzódásos sérüléseket szenvedett, légmelle keletkezett, így életveszélyes állapotba került, ami végül csak az orvosi beavatkozának köszönhetően szűnt meg.

Az intézkedésnél a férfi az egyik rendőr felé lépett, az egyenruhás eltolta magától, majd megragadta a nyakát, és azt több másodpercig kisebb erővel szorította. A férfi ezt követően ellenállt, az általa használt személygépkocsi kulcsát eldobta, és egy széket rúgott az egyik rendőr felé, aki erre ököllel fejen ütötte a sértettet.

A kapitányság befogadó helyiségben a – korábban a sértett nyakát megszorító – rendőr megragadta a férfit a felső testén és erőszakkal egy sámlira nyomta le, miközben ököllel a hasát megütötte.

Később egy rendőr, – a korábbi bántalmazó és egy kollégája támogatásával – irritációt okozó gázspray-t fújt a zárt légterű előállító helyiségbe, ahol a sértett egyedül tartózkodott.

Egy óra elteltével egy újabb, és a gázspray fújásában résztvevő két rendőr elhatározta, hogy a férfit bántalmazni fogja, ezért bementek az előállító helyiségbe, ahol testszerte kitartóan rugdosták és tenyérrel, valamint ököllel ütötték a sértettet – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

A rendőrök akár 12 évet is kaphatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában