Felfoghatatlan

2021.12.20. 15:39

Halálra késelt két nyugdíjast, mégis megúszhatja a börtönt a gyilkos

Felháborodtak a Fejér megyei kislángiak, miután nem biztos, hogy elítélik a brutális kettős gyilkosságot elkövető 26 éves Károlyt, aki két nyugdíjast késelt halálra némi füstölt húsért és 10 ezer forintért. A férfi kényszergyógykezelés alatt állt, drogproblémái voltak.

Márciusban a 26 éves férfi biciklivel lopni indult Kislángon. Egy nyugdíjas pár portájára tört be, hogy a kisházból elvigye a füstölt húsokat. A férfi ezután megpróbált elmenekülni a kertből, de a zajra felkeltek a lakók. Rájuk támadt, és egy késsel halálra szurkálta az ijedt időseket- írja az Origo. 

A két testet végül a kertbe rángatta, majd a szerelőaknába hajította, aztán gallyakat és avart szórt rájuk. 

A húsokkal és 10 ezer forinttal végül elbiciklizett.

A férfi már egy ideje drogproblémákkal küzdött, és nem először került összetűzésbe a törvénnyel sem. Az őt korábban már befogadó nagynénje régebben megpróbálta leszoktatni őt a kábítószerről, de nem lehetett jó útra téríteni, így 

nemcsak a falubeliek, hanem maguk a rokonok is azt szerették volna, hogy hosszú évekre börtönbe kerüljön. 

Azonban lehetséges, hogy ez nem fog megtörténni. Az ügyészség most megjelenő vádiratából ugyanis kiderült, hogy az elmeszakértők szerint a férfinek súlyos mentális gondjai vannak, így 

az ügyészség most a büntethetőséget kizáró kóros elmeállapot miatt indítványozta a vád alóli felmentést, a kényszer-gyógykezelést és az előzetes kényszer-gyógykezelés fenntartását is. 

A helyiek háborognak. "Szörnyű, hogy ennyit ér két tisztességes ember élete. Hogy még meg sem bűnhődik az, aki ezt elkövette ellenük. Döbbenetes, hogy van esély, hogy még egyszer köztünk járjon egy olyan ember, aki nem a társadalomba való" – mondta felháborodva a lapnak a meggyilkolt házaspár egyik ismerőse.

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!