Rémisztő

2022.01.27. 10:01

Kést rántott egy kecskeméti diák az egyik társára

Önbíráskodás miatt állt bíróság elé egy kecskeméti diák, aki december 21-én egy középiskola közelében késsel fenyegetőzve akart behajtani egy tartozást egy másik tanulótól.

A diák tavaly december 21-én, dél körül egy kecskeméti középiskola közelében, az utcán odalépett az egyik iskolatársához, és felszólította, hogy adja meg a tartozását.

A fiú erre semmit nem válaszolt, mire a társa elővett egy rugós kést. 

Mögé lépett, bal könyökével beszorította és hátrahúzta a sértett nyakát. A kést pedig a nyakához tette úgy, hogy a hegye csak pár centire volt a fiú nyakától.

Ezután azt mondta neki, egy hónapja van megadni neki a pénzt. A fenyegetőző diáktól egy másik társa kérte el a kést, hogy ne történjen nagyobb baj – így „csak” dulakodás volt.

A sokkoló jelenetről videó is készült, amit ide kattintva nézhet meg!

A késes diák megbánta, amit tett és bocsánatot is kért a megfenyegetett fiútól. A Kecskeméti Járási Ügyészség január 25-én bíróság elé állította a diákot felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

A Kecskeméti Járásbíróság bűnösnek mondta ki a fiút és egy év fogházbüntetésre ítélte – aminek a végrehajtását két évre felfüggesztette. A bíróság a fiatalkorú pártfogó felügyeletét is elrendelte, valamint a kést elkobozta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett – írja a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!