Krimi

2022.10.25. 11:08

Három év után sem tudni, miért kellett meghalnia a hatéves kislánynak a csányi mászókabalesetben

Mercédesz a baleset idején, 2019-ben hatesztendős volt. Halálát egy óvodai mászóka okozta. A család azóta várja, hogy kiderüljön, ki a felelős a haláláért.

Forrás: TV2

Több mint három éve, 2019. szeptember 26-án érkezett a bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint a csányi óvoda udvarán kidőlt egy mászóka, melynek következtében egy hatéves kislány a helyszínen életét vesztette, további két gyermek pedig megsérült.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Azóta több mint három év telt el. 

 

Napokig forrtak az indulatok a tragikus baleset után Csányban...
Forrás: heol.hu

A heol.hu újra megkereste a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy kiderüljön, hol tart a nyomozás, van-e fejlemény a kislány halálának ügyében. Azt a választ kapták, hogy 

továbbra is büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni.

A csányi önkormányzatnál is próbáltak érdeklődni, de eddig nem érkezett válasz a kérdéseikre. 

Beszéltek viszont a TV2 Tények mikrofonja előtt az elhunyt kislány családtagjai és a család jogi képviselője. Szerinte a korhadt játék karbantartását elhanyagolták és több szabályt is megszegtek az átépítésekor, ezért történhetett meg a tragédia:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!