Krimi

2022.11.03. 15:14

Tigristámadás miatt riasztották a kecskeméti mentőket

Könnyű sérüléseket szenvedett a férfi, aki átmászott a tigrishez a felsőlajosi állatkertben.

Illusztráció: Shutterstock

Egy magán állatkertbe riasztották a kecskeméti mentőszolgálat munkatársait csütörtök reggel, mert egy 65 év körüli férfi átmászott a korláton, és kezét a rácsok között átdugva szeretett volna megsimogatni egy 220 kilós szibériai tigrist – adta hírül az Országos Mentőszolgálat közlése alapján a Baon.hu.

A meglepett állat játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot. 

A mentőszolgálat munkatársai perceken belül helyszínre értek, és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállították kórházba.

A lap telefonon elérte Tóth Tibort, az állatkert vezetőjét, aki elmondta, hogy nyitás után történt az eset. Amikor meghallották a segélykiáltást, kollégáival azonnal odarohantak, és elkergették a tigrist. 

Az esetet követően a férfi több mint 10 percig ült a földön, és azt nem tudta megmondani, hogy miért mászott be a nagymacskához. Szerencséjére egy vastag kabát volt rajta és a tigris csak megfogta a karját, így csak könnyebb sérüléseket szerzett – mondta Tóth Tibor.

A rendőrség tájékoztatása szerint az állatkert nem hibázott, ezért nem indítanak büntetőeljárást az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában