Krimi

2023.03.19. 16:51

„Nagyon vigyázz magadra, kisfiam!" - Baumann Péter édesanyja először szólalt meg a tragédia óta

Felfoghatatlan, mit érezhet ilyenkor egy család.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Január 13-án pénteken hajnalban örökre megváltozott Baumann Péter családjának élete. A fiatal, mindössze 29 éves rendőrt egy ámokfutó ölte meg Újbudán. Péter a kollégáival próbálta megfékezni a dühöngő férfit, amikor az halálra szúrta őt.

Péter édesanyja és testvére most a Retro Rádiónak nyilatkozott, amit a Bors idézett. Enikő, az anyuka elmondta, mindig is tudták, hogy fiuk hivatása veszélyes is lehet:

„Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy »nagyon vigyázz magadra, kisfiam!«

– árulta el az anyuka, aki azt is elmondta, hogyan értesült a borzalmas tragédiáról.

„A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: »Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van!«”

Az édesanya három embert látott az ajtó előtt, a férje mellett két rendőr állt, ők közölték a hírt.

 

Igazából a mai napig nem hiszem el. Akkor azt mondtam, hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!