Bulvár-celeb

2023.04.22. 04:05

Megrendezhette saját halálát a hírhedt magyar bérgyilkos

A felvidéki mészárossal szemben öt gyilkosság miatt emeltek vádat, állítása szerint az egyik csak színjáték volt.

Forrás: Bors

Fotó: Cséfalvay Á. András

Folytatódnak a felvidéki magyar maffia-perek. Az egyszer már elítélt, a dunaszerdahelyi Sátor-banda sírásójaként emlegetett Horváth Lehelnek kell bíróság elé állnia - írja a Bors.

Az öt gyilkossággal, a dunaszerdahelyi maffia támogatásával, és egy gigalopással vádolt Horváth most először beszélt a csallóközi bűnszervezetet vezető Sátor Lajos ellen 2010-ben elkövetett gyilkosságról,

amiről most azt mondja, az egész csupán színjáték volt. A vádlott azt állítja: bár tanúként hazudott, most már az igazat mondja.

A Sátor-banda vállalkozójának titulált Horváth Lehel kezdetben életfogytiglant kapott, de a Legfelsőbb Bíróság hatályon kívül helyezte ezt az ítéletet, mert időközben újabb bűntényekre derült fény. A férfi ellen másodszor többek között öt gyilkosság miatt emeltek vádat, az áldozatai közé tartozik maga a banda vezér, Sátor Lajos is.

A holttest sosem került elő

A Sátor-gyilkosság ügyében már 2019-ben jogerős bírósági ítélet hirdetés szerint Kádár Krisztián - tartva attól, hogy a maffiafőnök megöli őt - úgy döntött, hogy végez Sátor Lajossal. A  gyilkossághoz Horváth Lehel segítségét kérte, aki rendszeresen tartotta a kapcsolatot Sátorral. Kádár gondosan kitervelte a bűntényt. 2010. december 2-án Sátor Horváth birtokára érkezett, ahol lelőtte a férfit. A holttestet ezután levetkőztették, majd egy lezárható utánfutóba helyezték. Kádár elvitte a helyszínről Sátor kocsiját, Horváth pedig a Dunaszerdahelyi Járásbíróságra ment, mivel egy családügyi peres eljárás tárgyalásán kellett részt vennie. Később Horváth telkén egy markolóval földelte el a hullát, Sátor ruháit pedig Kádár és Zakál egy másik helyszínen elégették.

Megrendezett halál

Horváth Lehel viszont most egy teljesen más történetet mesélt el. Elmondása szerint Sátor Lajos megtudta tőle, hogy Kádár Krisztián a meggyilkolását tervezi.

Sátor őszintén elmondta nekem, hogy Kádár terve neki megfelel, és az alapján eljátszaná azt, hogy meghal, és így senki nem tudná meg, hogy valójában csak eltűnt

– jelentette ki a bíróságon Horváth Lehel, aki úgy fogalmazott, hogy a gyilkosság napját is maga Sátor választotta ki, mert tudta, hogy Horváthnak aznap délelőtt a bíróságon kell megjelennie. Horváth – állítása szerint Sátor utasítására – előre elkérte Kádártól a gyilkossághoz beszerzett fegyvereket, hogy Sátor ki tudja cserélni a lőszereket vaktöltényekre.

Tökéletes bűntény?

2010. december 2-án, reggel nyolc óra körül Sátor Lajos megérkezett Horváth csótfai birtokára. A terv szerint a garázsban rejtőzködő Kádárnak kellett volna egy adott pillanatban előugornia és végeznie Sátorral, ám a maffiafőnök állítólag korábban utasításba adta Horváthnak, hogy még idő előtt adjon le három lövést, hogy Kádárnak előbújnia se legyen ideje.

– Ahogy Kádár kijött a garázsból, meglepődve nézte a földön fekvő Sátort. Közösen betettük Sátort egy lezárható fedelű utánfutóba. Ez is Sátor ötlete volt, hogy Kádár ne vehesse észre, hogy él, és természetesen mondtam Kádárnak, hogy nem tudom a testet elásni, mert bíróságra kell mennem.

Kádár ekkor elment Sátor autójával, én Sátort kiengedtem az utánfutóból, ő átöltözött, és odaadta a levetett ruháit, azzal az utasítással, hogy amikor este Kádár visszajön, mondjam neki azt, hogy már eltemettem őt, a ruhákat meg adjam oda neki, hogy vigye magával és égesse el valahol. 

Sátor soha nem halt meg, vagyis lehet, hogy már meghalt, de ott nem halt meg

– vallotta Horváth, akit szembesítettek a korábbi vallomásával, amit azzal kommentált, hogy akkoriban hazudott, most viszont az igazat mondja, illetve ezt egy tanú igazolni is tudja, aki állítólag 2012-ben Thaiföldön találkozott Sátor Lajossal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!