Krimi

2023.04.01. 06:00

Online játékkal zsarolta áldozatait a zalai pedofil

Hamis profillal hazudta magát kiskorúnak, hogy a gyerekek bizalmát elnyerje.

Illusztráció: Shutterstock

Az elkövető népszerű internetes játékokba bekapcsolódva 14  -  kilenc és tizenhét év közötti - kiskorú fiúval barátkozott össze, így szerzett tőlük intim fotókat és videókat - derül ki Magyarország Ügyészségének közleményéből. 

A Zala vármegyei középkorú férfi különböző nickneveken alakított ki velük kapcsolatot annak érdekében, hogy bizalmukat elnyerve utóbb különböző szexuális cselekményekre vegye rá őket. 

A férfi a kilétének leplezése érdekében a kiskorúakkal folytatott beszélgetés során egy külföldön élő fiatal ismerősének az arcképét használta fel. Miután a játékba belépve tisztázta a játékostársai életkorát, magát is minden esetben a kiskorúval hasonló korúnak hazudta. Azt is állította magáról a vádlott, hogy jártas a számítógépes játékok világában és segítséget ajánlott fel újdonsült „barátjának”.

A vádlott a sértettek bizalmát elnyerve szexuális tartalmú beszélgetést kezdeményezett, majd arra kérte őket, hogy küldjenek magukról intim felvételeket. Egyik 11 éves áldozatának 2020 karácsonyán az internetes játékon belül pénzt küldött és további segítséget ajánlott, így hozzáférést kapott a sértettől az online játékához. 

Amikor a kiskorú vonakodott magáról szexuális tartalmú felvételt küldeni, lerombolta az addig felépített virtuális városát és kilátásba helyezte, hogy le fogja őt tiltani, továbbá a jelszavát is megváltoztatja. 

A kiskorú sértett a felhívásnak eleget téve fényképeket és videókat küldött magáról a férfinak.

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott hasonló módszerrel 2018. és 2021. között összesen 14 kiskorú fiút vett rá intim képek és videók küldésére. A fotókat az elkövető a fiktív közösségi oldalán tette közzé.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a férfit többrendbeli gyermekpornográfia bűntettével, szexuális erőszak bűntettével és személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy véglegesen tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében kiskorúakkal állhat kapcsolatban.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!