Bulvár-celeb

2023.04.19. 06:05

Tagadja a sofőr, hogy miatta halt meg az óvodabuszban hagyott 4 éves kislány

A nyomozó hatóság a napokban befejezte a borzalmas ügy vizsgálatát. Vádat emelhetnek a sofőr ellen.

Forrás: szoljon.hu

A Tiszafüredi Járási Ügyészség várhatóan néhány napon belül vádat emel azzal az autóbuszsofőrrel szemben, akinek a csaknem 50 Celsius-fokra felhevült járművében tavaly júniusban bent maradt egy négyéves tiszaderzsi kislány. A gyermek néhány nap múlva életét vesztette – írja a szoljon.hu.

Dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője a szoljon.hu érdeklődésére elmondta, hogy az ügy gyanúsítottja, az autóbusz vezetője tagadja a bűncselekmény elkövetését, nem ismeri el a felelősségét. 

A nyomozó hatóság a napokban befejezte a vizsgálatot és vádemelési javaslattal megküldte az ügyet a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére. 

Az illetékes vádhatóság várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten emelhet vádat az ügyben – közölte a főügyészségi sajtószóvivő.

Az egész országot megrázta a hír, hogy 2022. június 7-én egy gyermekeket szállító óvodabuszban maradt egy négyéves kislány Tomajmonostorán. 

Aznap reggel a leszálláskor nem vették észre, hogy a járműben van még valaki – vélhetően elbújt –, akire csak délután találtak rá. A mentők a helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel szállították kórházba a teljesen kiszáradt, életveszélyes állapotba került kislányt, akinek a szervezete napokkal később feladta a küzdelmet. A család összetört a tragédia miatt, a buszsofőrt pszichiátrián kezelték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!