Krimi

2023.05.02. 11:55

A vádirat szerint a sofőr mulasztása miatt halt meg az autóbuszban felejtett óvodás kislány

Hét órán át volt bezárva a forró buszba a kislány Tomajmonostorán, nem tudták megmenteni az életét.

Ebben a buszban találták meg a kislányt

Forrás: szoljon.hu

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Közel egy éve történt a megrendítő eset, mikor Tomajmonostorán a kisbuszban felejtettek egy négyéves kislányt. A gyermek életéért napokig harcoltak a kórházban, sikertelenül. A napokban a Tiszafüredi Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat az 57 éves kunhegyesi sofőrrel szemben - írja a szoljon.hu.

Tavaly, azaz 2022. június 7-én, 7 óra 30 perckor Tiszaderzsen vette fel a sofőr a négyéves kislányt. Az általános iskolánál az ott tanuló gyermekek leszálltak az autóbuszról, majd a jármű nem állt meg az óvoda előtt, hanem egy fedetlen parkolóba hajtott – ismertette a főügyészség.

A férfi csukott ajtókkal és ablakokkal lezárta a buszt, anélkül, hogy az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a kislány ott maradt. Az autóbuszban a levegő hőmérséklete a nap folyamán felforrósodott, és a levegőtlenné vált, mint később kiderült a gyermek eszméletét vesztette.

Amikor 14 óra 45 perc körül rátaláltak a vezető ülés mögötti második üléssoron fekvő gyermekre, az autóbuszban már több mint 50 Celsius-fok volt. Az autóbuszban eltöltött idő alatt a gyermeknél a szélsőséges meleg miatt hőguta, és többszervi elégtelenség alakult ki, melyek következtében – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – 2022. június 10-én elhunyt 

– áll a vádiratban.

Amikor a mentő kiérkezett már 50 fok volt a buszban
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség / Forrás: szoljon.hu

A sofőr azáltal, hogy az utaslista alapján nem győződött meg arról, hogy kit és hova kell szállítania, továbbá nem ellenőrizte kellő gondossággal azt, hogy tartózkodik-e még valaki az autóbusz utasterében, 

a sofőr gondatlanságból közvetlen veszélynek tette ki a gyermek életét, és mulasztásainak következtében halt meg a kislány.

– Az ügyészség a férfival szemben fogházban letöltendő szabadságvesztésre, valamint a személyszállítói tevékenységtől – mint foglalkozástól – történő eltiltásra tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság dönt majd – emelte ki a vármegyei főügyészség a sajtóközleményében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!