pénzjutalom a legjobbnak

2018.02.06. 16:05

Nemzetközi utcaszínházi és utcai cirkuszi versenyt hirdet a Zsolnay Fényfesztivál

A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a fesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba.

An acrobat performs during the 39th Tomorrow Circus Festival (Festival du Cirque de Demain) in Paris on February 2, 2018.

A Zsolnay Street Artist elnevezésű, nyári megmérettetésre társulatok és egyéni előadók minőségi, egyben szórakoztató produkcióit várják – olvasható a pécsi eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft (ZSÖK) közleményében. Hozzátették, az elmúlt két fesztivál során a közönség már láthatott számos légtornászt, akrobatát és zsonglőrt a lenyűgöző újcirkuszi előadásokon, idén pedig a ZSÖK tovább színesíti az utcaszínházi és utcai cirkuszi előadások palettáját.

Ehhez – mint írták – kiváló apropót kínál, hogy a Magyar Zsonglőr Egyesület a fesztivál ideje alatt rendezi meg Pécsen a 16. Magyar Zsonglőrtalálkozót. A jelentkezéseknek tartalmazniuk kell az előadásról szóló rövid leírást angol vagy magyar nyelven, a technikai szükségletek pontos listáját és egy videót az előadásról – derült ki az összegzésből.

A pályázatok közül öt előadást választ ki a Magyar Zsonglőr Egyesület szakmai csapata és a fesztivál szervezői, amelyek meghívást kapnak a fesztiválra és bekerülnek a hivatalos utcaszínházi programba. Az öt kiválasztott előadás 400 euró hozzájárulást kap, emellett a fesztivál első két napján a látogatók szavazatai alapján legjobbnak ítélt előadás 3000 euró pénzdíjazásban részesül.

Az utcai produkciók pályázatait a [email protected] címre várják a szervezők március 5-ig.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: AFP/Paul Charbit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában