Népszerű muzsika

2019.01.23. 10:30

Márciusban ismét jön a Bach Mindenkinek Fesztivál

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a klasszikus zenét népszerűsítő fesztivált, ráadásul immár nem csak Magyarországon, hanem szerte a Kárpát-medencében.

Budapest, 2018. március 24. Az Operaház mûvészei Bach Kávékantátáját adják elõ a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Kisföldalatti Hõsök terei megállójában 2018. március 24-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mónus Márton

Száz településen ötszáz program várja majd az érdeklődőket március 18-24. között szerte a Kárpát-medencében – árulta el Kovács Zalán László fesztiváligazgató az Echo Tv Kultúrklub című műsorában.

Elmondta, hogy az Amerikából indult kezdeményezés célja, hogy mindenkihez eljusson a klasszikus zene, a magas kultúra, amire Bach zenéje a legalkalmasabb eszköz, hiszen a komolyzenei repertoárból az ő műveit ismerik legjobban az emberek.

https://stream.echotv.hu/videos/2019/01/720/20190122_kulturklub.MP4

Hozzátette: az itthon 2015-ben elindított kezdeményezés a kezdeti öt budapesti helyszínből pár év alatt országos fesztivállá, mára pedig Kárpát-medencei programmá nőtte ki magát úgy, hogy

Bach muzsikája az amerikai fesztivállal ellentétben immár nemcsak az utcákon, tereken, aluljárókban szólal meg, hanem templomokban, kórházakban, iskolákban, koncerttermekben, sőt még börtönökben is.

A fesztiváligazgató elmondta, a programsorozat elemei ingyenesen látogathatók, hiszen a fesztiválhoz évről évre mind nagyobb számban csatlakozó előadóművészek is lemondanak tiszteletdíjukról. Kovács Zalán László hozzátette, a koncerthelyszíneken a Bethesda gyermekkórháznak gyűjtenek egy lélegeztetőgépre.

A márciusi fesztiválon fellépői között szerepel mások mellett a klasszikus zenét képviselő Kelemen Barnabás, Medveczky Ádám, Miklósa Erika, Perényi Miklós, Vásáry Tamás, a népzenét képviselő Fonó zenekar és Faragó Laura, valamint a dzsessz műfaját megszólaltató Harcsa Veronika is. A Kaláka gyerekprogramokkal jelentkezik a fesztivál ideje alatt.

Borítókép: Az Operaház művészei Bach Kávékantátáját adják elő a Bach Mindenkinek Fesztiválon a Kisföldalatti Hősök terei megállójában 2018. március 24-én Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában